Jak zlepšit erekci? Zkuste změnu životního stylu nebo přírodní doplňky stravy

Jak zlepšit erekci? Zkuste změnu životního stylu nebo přírodní doplňky stravy

Kvalita sexuálního života je poměrně dobrým indikátorem kvality života a vašeho zdraví. Má-li totiž muž mladší padesáti let problémy s erekcí, může to značit i závažný zdravotní problém.

Problémy s erekcí mohou napomoci vyřešit vedle konvenčních léků také doplňky stravy a změna životního stylu. Často bývá na vině problém s klesající hladinou testosteronu. Navýšit jeho hladinu a harmonizovat hladiny ostatních hormonů můžete vyzkoušet přirozeně.

Proti problémům s erekcí srovnejte hormony

Pro zdravé tělo, mysl i libido je nezbytný dostatečný, kvalitní a pravidelný spánek. V ložnici by nemělo být přetopeno, spát byste měli chodit pravidelně každý den ve stejnou dobu, stejně tak vstávat. Žádné víkendové vyspávání! Také byste měli z ložnice odstranit všechny zdroje světla. Pár hodin před spánkem byste měli omezit modré záření, což znamená dát si pohov od práce na počítači, notebooku, tabletu či zírání do smart phonu.

Umělé záření totiž může vyvolávat problémy se spánkem a být také příčinou toho, že vám bude déle trvat, než usnete. Pokud chcete spánek využít pro zlepšení kvality sexuálního života a srovnání hormonů, měli byste si jej dopřát každý den osm hodin. Testosteron se totiž v organismu syntetizuje výhradně v noci během spánku.

Přirozená, "živá" strava

Hladinu hormonů snad ještě více než spánek ovlivňuje strava. Pro úpravu hormonů jsou nejvhodnější takové typy potravin, které konzumujeme v jejich přirozené podobě, tedy ovoce, zelenina, ořechy a semínka nebo maso. Vyhnout byste se naopak měli vysoce průmyslově zpracovaným potravinám, mezi jaké řadíme potraviny z bílé mouky, uzeniny, cukrovinky, limonády, hotová jídla či fast food.

Důraz byste naopak pro navýšení hladiny testosteronu měli klást na dostatečný příjem zdravých tuků, které vám dodají zmiňované ořechy, semínka nebo avokádo či kvalitní oleje, jako je olivový či kokosový, a potraviny bohaté na vitamíny ze skupiny B, vitamín D, vitamín C a zinek, tedy ryby a mořské plody, vejce a samozřejmě vše barevné ze zahrádky.

Nenechte se sedřít stresem

Vedle stravy a spánku má na libido nezanedbatelný vliv i váš psychický stav. Redukovat byste se proto měli pokusit také stres. Pokud jste ve stresu, jako první se totiž zanedbaná psychika projeví právě v chuti na sex. Čím vyšší stres, tím méně testosteronu.

Jenže jak se stresu zbavit, když na vás padají z jedné strany pracovní povinnosti, a z druhé na vás působí rodina, blízcí a přátelé? Celý život změnit nemůžete, můžete však vyzkoušet psychohygienu. Ta může spočívat třeba v zařazení pravidelného pohybu, meditací či cvičení jógy, nebo pouhém vyhrazení si jistého časové období sám pro sebe, třeba na rybách, v sauně nebo s poutavou knihou.

Pro zlepšení erekce

  • Omezte nadměrnou konzumaci alkoholu
  • Omezte kouření, které může zhoršovat cirkulaci krve, a tím pádem i erekci
  • S hladinou hormonů mohou hýbat také toxické látky v produktech osobní péče nebo čistících produktů do domácnosti, vyzkoušejte proto udělat "detox" čistících produktů a začněte používat produkty ekologické

Jaké přírodní látky vám mohou napomoci zlepšit erekci?

Prvním z doporučených extraktů je ženšen. Ten lékaři tradičncíh medicín doporučují pro zlepšení stavu kardiovaskulární soustavy, při roztroušené skleróze, napomoci může ale i při "pánských problémech". Korejský ženšen zlepšuje zásobení orgánů krví a podporuje cirkulaci a prokrvení těla, díky čemuž může posilovat erekci. Navíc také přirozeně navyšuje při pravidelném užívání dlouhodobou hladinu testosteronu.

Oproti tomu vitánie spavá, známá také jako indický ženšen (ashwagandha), má dlouhou historii užívání v rámci tradiční medicíny coby afrodiziakum. Navíc napomáhá ochraně organismu před negativním vlivem stresu, relaxuje tělo i mysl, posiluje imunitní systém a redukuje záněty v těle. U žen i můžu podporuje plodnost, v případě mužů navyšuje dokonce kvalitu spermatu.

Arginin na erekci

Na erekci působí pozitivně i starý známý L – arginin. Tuto aminokyselinu organismus potřebuje, aby mohl utvářet bílkoviny. Jakmile arginin vstoupí do těla, přemění se na oxid dusnatý. Ten rozšiřuje a uvolňuje krevní cévy, čímž zlepšuje cirkulaci krve, což má opět vynikající vliv na erekci. Vedle problémů s erekcí se proto arginin užívá i v případě vysokého krevního tlaku, bolestech na hrudi a pro podporu funkce ledvin. Pro zlepšení kvality sexuálního života můžete L – arginin kombinovat se silným antioxidantem pycnogenolem, který se získává z borovice mořské. Společně tyto dvě látky obnovují libido s úspěšností až 80 %.

Krevní oběh podporuje také asijský zázrak ginkgo biloba, tedy jinan dvoulaločný, který na erekci působí také prokazatelně pozitivně. Vedle toho podporuje díky stimulu prokrvení také fungování mozku, jehož neurony chrání před oxidativním poškozením. a posiluje srdce a cévy. O jeho účincích ši přečtěte v celém článku věnovanému této živoucí fosílii:

Ginkgo biloba pomáhá při tolika obtížích, že je ani nespočítáte! Ginkgo biloba pomáhá při tolika obtížích, že je ani nespočítáte! Jinan dvoulaločný je starobylý strom, který se vývojově takřka nezměnil po 200 milionů let. Jedná se v podstatě o živou fosilii!

Saw palmetto nejen proti vypadávání vlasů u mužů

Dalším přírodním výtažkem, který je mužům prospěšný, je extrakt ze saw palmetto, palmy serenoy plazivé. Pozitivně působí v případě zvětšené prostaty (benigní hyperplazie prostaty), kdy má preventivní účinek proti tomuto v podstatě civilizačnímu onemocnění a v případě již existující komplikace brání dalšímu zvětšování prostaty. Na erekci jako takovou saw palmetto nepůsobí, protože však celkově zlepšuje zdraví mužského reprodukčního systému, kladný účinek na sexuální život nelze opomenout. Seznamte se s tímto "zázrakem" z děstných pralesů:

Saw palmetto chrání prostatu a navíc působí proti vypadávání vlasů Saw palmetto chrání prostatu a navíc působí proti vypadávání vlasů Pozitivní účinky saw palmetto jsou známy již po staletí, coby léčivo jej využívali třeba američtí indiáni na jihovýchodě současných Spojených států amerických. Na počátku 20. století začal bobule saw palmetto využívat i „bílý muž“, a to pro léčbu problémů urinárního traktu a pro zvýšení tvorby spermatu.

rozchodnice růžová má na sexuální život pozitivní vliv, především s ohledem na to, jak působí na organismus stimulačně, kdy dodává energii, snižuje únavu a zlepšuje reakci organismu na stres. U mužů i žen stimuluje libido, pravděpodobně díky svému účinku na dopaminový systém v mozku, protože právě dopamin je pro libido a sexuální život důležitým neurotransmiterem. Vyplavování dopaminu navíc souvisí s pocity uspokojení, rozkoše a dosažení orgasmu.

Vedle přírodních výtažků a aktivních látek proti erektilní dysfunkci bojují také vitamíny a minerály, jmenovitě selen a zinek a vitamíny A a E. Ty totiž organismu vyžaduje pro správnou syntézu androgenů, primárně testosteronu.

Starší články:
Na prostatu, erekci i na klouby. Granátové jablko je opravdu božský plod
Zaměřeno na muže28.4.2018

Na prostatu, erekci i na klouby. Granátové jablko je opravdu božský plod

Exotické ovoce původem ze Středozemí patří k nejzdravějším plodům na Zemi. Obsahuje řadu aktivních látek, které působí blahodárně na lidský organismus a může zlepšovat stav nejednoho onemocnění. A co víc, mělo to být právě granátové jablko, kterým Eva svedla v Bibli Adama!

Pro zdravou prostatu se zaměřte na zinek
Zaměřeno na muže10.4.2018

Pro zdravou prostatu se zaměřte na zinek

Rakovina prostaty je nejčastějším onkologickým onemocněním u mužů s často fatálními následky. Proti rakovině prostaty nicméně může napomoci zinek.

Doplňky stravy pro muže by měly obsahovat zinek
Zaměřeno na muže9.2.2018

Doplňky stravy pro muže by měly obsahovat zinek

Pro pánské záležitosti je totiž obzvlášť důležitý! Ovlivnit může problémy s erekcí, nekvalitní sexuální život, sportovní výkon a dokonce i vzhled.

Doplňky stravy pro muže by měly obsahovat přesně tyto živiny
Zaměřeno na muže18.12.2017

Doplňky stravy pro muže by měly obsahovat přesně tyto živiny

Lidský organismus má sice potřeby, ať už jde o muže či ženu, stejné, i přesto zde ale existují jemné nuance. Jaké živiny by rozhodně měly obsahovat doplňky stravy pro muže?

Problémy s erekcí napomůže zvrátit ginkgo biloba
Zaměřeno na muže4.10.2017

Problémy s erekcí napomůže zvrátit ginkgo biloba

Erektilní dysfunkce, čili hovorovým jazykem řečeno problémy s erekcí jsou velmi častým jevem, které se běžně objevují u čtyřicátníků a jejich frekvence roste s rostoucím věkem mužů.