Zabraňte povolení pleti v obličeji

Zabraňte povolení pleti v obličeji

Mezi projevy stárnutí pleti nepatří jen jemné linky a vrásky či nadměrná pigmentace, v důsledku úbytku kolagenu a elastinu dochází také k povolování pleti. Nevýrazněji je tento projev viditelný na konturách sanic.

4 důvody povolení pleti

Jedním z hlavních viníků je gravitace. Její síle jsme sice vděčni za to, že můžeme normálně „vegetovat“ na zemi, ale je to právě tato síla táhnoucí vše k povrchu zemskému, která může i za postupné povolování pleti a vznik tzv. syslíků (vaků povolné kůže) v oblasti spodní čelisti.

Dalším na lavici obžalovaných je již zmiňovaný kolagen, respektive jeho úbytek. Této strukturální bílkoviny totiž v organismu v důsledku jeho stárnutí ubývá, protože se zpomaluje jeho produkce. Důvodem je celkové zpomalení metabolismu. Kolagen kůži propůjčuje její strukturu a pevnost, v podstatě působí jako svého druhu lešení, které pleť zespodu podepírá. Je-li kolagenních vláken méně, je samozřejmě i horší opora pleti a dochází k rozvoji známek jejího stárnutí.

Třetí na vině je elastin, bílkovina, díky níž je pleť pružná a zároveň pevná. S elastinem je navíc potíž, že je složitější podpořit jeho produkci. Jakmile dojde k poškození vláken, stimulovat pleť k produkci dalších není snadné. Proto je více než v jakémkoliv případě v případě elastinu třeba dbát na prevenci a chránit elastinová vlákna před rozpadem. Jak? Primárně ochranou proti ultrafialovému záření.

Povolení kontur pleti navíc ještě více zvýrazní úbytek tuku v obličeji. Na rozdíl od tuku všude na těle ten obličejový postupně skutečně samovolně ztrácíme. Když se pak spojí úbytek podkožního tuku, kolagenu a elastinu, dochází ke vzniku viditelně propadlých tváří a někdy i oblasti očního okolí.

Jenže s bojem proti povolení pleti to není jen tak. Pokud jste si myslíte, že s vráskami je to obtížné, kdepak. Vypnout jemné vrásky je poměrně „brnkačka“ ve srovnání se snahou o dlouhodobé zpevnění pleti. Pokud si tedy neušetříte peníze a nevyrazíte na klasickou plastickou chirurgii na lifting. Ještě před cestou po kudlu na operační sál vám ale přece jen zbývá pár možností.

Chraňte před UV zářením

Jak už jsme nastínili výše, ochrana pleti před ultrafialovým zářením je pro pevnou a pružnou pleť nezbytná. Pokud možno nevystavujte pleť přímému záření bez adekvátní ochrany, tedy širokospektrální chránící před UVA a UVB paprsky. Hodnota SPF by měla být minimálně 15.

Přijímejte také dostatek vitamínu C, a to nejen ve formě ovoce, zeleniny či doplňků stravy, ale i topicky v podobě kosmetického produktu s jeho obsahem. Orálně užívaný vitamín C totiž podporuje vlastní produkci kolagenu v organismu a bez jeho dostatečné hladiny se kolagen nemůže správně formovat. Naproti tomu topicky aplikovaný vitamín C, třeba v podobě séra nebo krému, snižuje poškození kůže (a kolagenních a elastinových vláken) volnými radikály, jež se formují v důsledku ozáření UV zářením, znečištění nebo dokonce stresu. Jako bonus navíc topicky aplikovaný vitamín C podporuje vlastní odolnost pleti před slunečním zářením a působí proti rozvoji nadměrné pigmentace.

C-TETRA CREAM C-TETRA CREAM Nabijte po ránu svoji pleť energií denním krémem C-TETRA CREAM. Nejoblíbenější produkt od Medik8 – vitamínové sérum C-TETRA  v podobě luxusního krému pro rozjasnění a zpevnění pleti, její hydrataci a efektivní boj s volnými radikály. 1 500 Kč

Spolehněte se i na další vitamíny, třeba retinol proti vráskám

Retinol je forma vitamínu A. Na pleť se v podobě krému, séra či gelu aplikuje na noc, aby mohla pleť z jeho benefitů maximálně těžit. Na slunečním záření totiž degraduje. Co všechno dokáže? Stimuluje jemnou exfoliaci pleti a obnovu kožních buněk, pleť pročišťuje a barevně sjednocuje, a především napravuje vzhled vrásek a jemných linek.

RETINOL 3TR RETINOL 3TR Zredukujte jemné vrásky a rozjasněte svoji pleť, zatímco si v noci budete užívat spánku! Vitamínové sérum s obsahem Retinolu a Tokoferolu vám v tom bude skvělým spojencem. Jeho účinnost a oblibu dokazuje i to, že ve Velké Británii vyhrál Silver Aesthetic Award (stříbrné místo) za nejlépe prodávaný maloobchodní produkt. Pojďte „do něj“ taky! 1 020 Kč

Od věci není ani používat produkty s peptidy. Ty jsou unikátní v tom, že dokáží vysílat signály buňkám v kůži fibroblastům, aby je stimulovaly k žádoucím aktivitám. V případě potřeby zpevnění pleti je to pak jednoznačně signál k produkci většího množství kolagenu.

Přečtěte si o tom, jak působí:

Peptidy na vrásky, na vlasy i na rty Peptidy na vrásky, na vlasy i na rty Peptidy jsou fragmenty bílkovin. Samy o sobě jsou tvořeny aminokyselinami. Pokud se aminokyseliny spojí v konkrétní formace, utváří specifické peptidy. Když se pak tyto peptidy propojí do složitějších struktur, vznikají již bílkoviny.

Dejte si pozor na glykaci

S termínem glykace jste se dost možná ještě nesetkali, ale vězte, že je to právě ona, kdo je zodpovědný za stárnutí pleti. A za glykaci je zase zodpovědné nadměrné množství konzumovaného cukru. Ano, cukr zdaleka neškodí jen vaší postavě, ale i vaší pleti.

Vyskytuje-li se v těle mnoho cukru, mohou se s jeho molekulami začít propojovat i molekuly (důležitých) bílkovin. Tímto způsobem vznikají cukernaté bílkoviny AGE, tedy produkty pokročilé glykace. Ty posléze poškozují „správné“ bílkoviny jako jsou právě kolagen a elastin v kůži. Takže od cukru ruce raději pryč!

O glykaci si přečtěte v tomto článku:

Proč vám cukr přidělává vrásky? Proč vám cukr přidělává vrásky? Slovo glykace možná ještě neznáte. Ale vězte, že s tím, jaká pozornost se tomuto fenoménu začíná věnovat, se s ním seznámíte brzy. A jeho následky možná nevědomky vnímáte na své kůži už nyní!

Před AGE vaši pleť ochrání denní hydratační krém Advanced Day Total Protect, který vedle toho navíc chrání i před UV zářením.

ADVANCED DAY TOTAL PROTECT ADVANCED DAY TOTAL PROTECT ADVANCED DAY TOTAL PROTECT zvládne všechno – maximální ochranu pleti, hydrataci i omlazení. Nic víc nepotřebujete, o všechno se postará tento denní krém s SPF 30 a pětihvězdičkovou UVA ochranou a dalšími aktivními látkami. Vaše pleť bude dokonale chráněná a vyživená. 1 780 Kč

S článkem souvisí tyto výrobky:

C-TETRA SERUM
Antioxidační sérum s vitamínem C a vitamínem E C-TETRA pleť chrání před stárnutím a redukuje jeho viditelné
100% vegan
V těhotenství a při kojení
1 170 Kč
Skladem - ihned posíláme
Starší články:
Kyselina hyaluronová je pro pleť klíčová. Zjistěte, kde se v organismu bere a jak konkrétně pleti pomáhá
Omlazení pleti5.1.2018

Kyselina hyaluronová je pro pleť klíčová. Zjistěte, kde se v organismu bere a jak konkrétně pleti pomáhá

Kyselina hyaluronová je jako magické zaklínadlo, o němž slýcháváme ve spojení s klouby, kůží, ale i anti-agingem a plastickou chirurgií. Jaké jsou její role v těle a proč je tak důležité mít jí (nejen) v pleti dostatek?

Prodlužování řas je třeba zvážit. Seznamte se s pozitivy i negativy
Omlazení pleti22.12.2017

Prodlužování řas je třeba zvážit. Seznamte se s pozitivy i negativy

Uvažujete o umělých řasách? V tom případě se začtěte do dnešního článku zaměřeného na pozitiva a negativa prodlužování řas.

Nejlepší předsevzetí pro rok 2018, které dodržíte: Dokonalá oční péče
Omlazení pleti20.12.2017

Nejlepší předsevzetí pro rok 2018, které dodržíte: Dokonalá oční péče

Leden je měsícem nových předsevzetí. Co kdybyste si pro tentokrát nedávali složitá předsevzetí typu „zhubnu“ či „přestanu kouřit“, ale zvolili něco mnohem, mnohem příjemnějšího.

Retinol je proti stárnutí kůže to nejlepší. Víte ale, co je to retinizace?
Omlazení pleti21.11.2017

Retinol je proti stárnutí kůže to nejlepší. Víte ale, co je to retinizace?

Retinol má své místo ve slovníku kosmetického nadšence i odborníka už pěknou řádku let. Nyní se ale objevil nový termín, retinizace (z anglického retinization). Víte, o co se jedná? Vzpomeňte si na něj, až budete v ruce držet sérum proti vráskám s retinolem.

Čtyřicet je nových třicet! Ale jedině pokud věnujete své pleti dostatečnou péči
Omlazení pleti31.10.2017

Čtyřicet je nových třicet! Ale jedině pokud věnujete své pleti dostatečnou péči

Rostoucí věk má, co se péče o pleť týče, i své výhody. Dochází k přirozené redukci akné, také hormony způsobená hyperpigmentace ustupuje. Objevují se ale na druhou stranu jiné problémy, pleť může být sušší s unaveným vzhledem, začínají se formovat vrásky.