Detoxikace pro krásu, zdraví, ale i dobrou náladu!

Detoxikace pro krásu, zdraví, ale i dobrou náladu!

Trávicí soustava, zejména pak tenké a tlusté střevo, je alfou a omegou pro to, aby byl člověk nejen zdravý, ale aby měl i dobrou náladu. V dobře fungujícím střevu se vyrábí až 80 % hormonu serotoninu, jehož nedostatek vede ke vzniku úzkostí a depresí.

Náš zažívací a vylučovací systém má zásadní vliv i na množství životní energie. V případě, že nefunguje dobře, jsme unavení a ztrápení. Propojení optimálního fungování střev a krásy je neuvěřitelně silné! Stačí mít v pořádku tento trávicí orgán, jíst dobrou stravu a problémy s vlasy a pletí, jako jsou matné a splihlé vlasy, hrbolaté nehty, nečistá pleť se známkami předčasného stárnutí, vymizí.

Proč je trávicí systém důležitý pro zdraví i krásu?

Naše tělo je v neustálé proměně. Například kožní buňky se obmění za 28 dní. Každých pár let máme všechny buňky v těle nové. Stravou potřebujeme dostat do těla všechny živiny potřebné k neustálé proměně našich buněk, tkání a orgánů. Optimální trávení stravy je klíčem, který buď pozvedne naše zdraví, krásu a energii, anebo je zničí.

Co se děje v ústech

První část trávení začíná už v ústech, protože ve slinách máme enzym amylázu, který částečně štěpí škroby z potravy. Dobré žvýkaní zvyšuje plochu potravy, a ulehčuje práci tenkému střevu.

Žaludek zabíjí bakterie

Další část probíhá v žaludku, kde mechanicky i chemicky dochází k dalšímu štěpení potravy. Žaludek navíc vylučuje kyselinu chlorovodíkovu, která ničí baktérie.

Střevo si zaslouží velkou pozornost

V tenkém střevě dochází ke konečnému natrávení potravy a vstřebání většiny živin. Povrch tenkého střeva má neuvěřitelných 300m2, to je plocha tenisového kurtu! V tlustém střevě dochází ke vstřebávání zbylé vody, solí a vitamínů a díky symbiotickým baktériím zde probíhají kvasné a hnilobné procesy.

Proč střevo nefunguje dobře?

Stravou dostáváme do těla  nejen dobré živiny, ale i spoustu baktérií a toxinů – konzervantů, chemických sladidel a barviv, zbytků pesticidů, a podobně, kterých se naše tělo musí zbavit. Když je toxinů moc, tělo je začne ukládat například do tukových buněk, nebo se některý detoxikační orgán, například játra přetíží, a celý metabolický proces organismu se zpomaluje. Tělo se pokouší samo detoxikovat, ale pokud jsou jeho vylučovací orgány zahlceny toxiny, zahleněny, nebo je v nich mnoho odpadních látek, začnou vznikat různé problémy: pupínky a akné na obličeje, rýma, chřipka a podobně. Dlouhodobá toxicita v těle vede k chronickým onemocněním a i ke ztrátám na kráse.

 

Jak trávicí soustavě a zejména střevu pomoci?

1. Jezte pestrou a zejména lehce stravitelnou stravu

Naše trávicí soustava, zejména střevo, nám bude velmi vděčné, když budeme každý den jíst různé typy celozrnných potravin, listové a jiné zeleniny, ovoce, klíčků, semen a oříšků, to jest potravin, které dávají tělu hodně minerálů, vitamínů a různých životně potřebných živin.

2. Jezte dostatek vlákniny

Zdravým lidem vyhovují různé celozrnné chlebíčky, nebo kaše z obilovin, lidé s citlivým střevem by si měli vybrat raději stravu s lépe stravitelným typem vlákniny, jako jsou chia semínka, nebo vařená zelenina, například hrášek, brokolice, růžičková kapusta, kale salát, houby, ovoce, jako jsou maliny, borůvky, hrušky a jablka. Některé typy zeleniny s vysokým obsahem vlákniny jsou pro některé lidi jen málo stravitelné a navíc nadýmají.

3. Snižte příjem živočišných bílkovin jako je maso, vajíčka, mléko

Strava s vysokým obsahem bílkovin vytváří v těle řadu vedlejších produktů, například puriny, čpavek a kyselinu močovou. Ty všechny vytvářejí v těle kyselé prostředí. Přes tenké střevo se mohou dostat do krevního oběhu a kolují tělem. Čpavek, který je produktem trávení potravy s vysokým obsahem masa, je pro organismus toxický, a přispívá tak ke stárnutí organismu, protože poškozuje buňky volnými radikály.

Mnoho kyseliny močové přetěžuje játra, která i bez toho mají dost práce při metabolismu tuku a čištění těla od různých jiných škodlivin. Doporučené množství bílkovin je 0,8 gramů na každý kg tělesné hmotnosti, což je bezpečné pro většinu lidí.

4. Pozor na mléčné výrobky

Mnoho lidí má nesnášenlivost na mléčný cukr - laktózu. Avšak za potencionálně nebezpečnou je považována i mléčná bílkovina z kravského mléka – kazein. Dlouhodobá a hloubková studie, která byla sponzorována prestižními organizacemi, jako je Americká onkologická společnosti, nebo Americký institut pro výzkum rakoviny, našla silné spojení mezi příjmem kazeinu a růstem rakovinných buněk. Navíc mléčné výrobky působí v těle značně kyselinotvorně, a přispívají k nadbytečné tvorbě hlenu v těle. Určité množství hlenu, hlavně v trávicím systému, je v pořádku. Jeho nadbytečné množství může tvrdnout a hromadit se kolem střevních stěn, a zpomalit tak průchod hmoty trávicím traktem.

5. Cvičte

V průměru lidé udělají jen 400 kroků za den. Pak není divu, že trpí zácpou. Fyzická aktivita je velmi důležitá pro vaše střevo. V případě, že neradi sportujete, tak stačí 30 minutová procházka, nebo jízda na kole. Počítá se i práce na zahradě! Důležitá je alespoň půlhodina fyzické aktivity denně.

6. Pijte dostatek vody

První hlt vody aktivuje celý zažívací systém. Pití dostačeného množství vody nejenže pomáhá optimálnímu zažívání, ale pomáhá i ledvinám odstraňovat odpadní a nežádoucí látky. Zdravý člověk by měl vypít 2 litry vody denně. Není dobré pít ani obrovské množství vody, protože to by mohlo vyplavit z těla i některé potřebné minerály. Voda se má pít pravidelně celý den, avšak není doporučována při jídle, protože pak zažívací enzymy nefungují optimálně. Kdo nerad pije vodu, tak dobré jsou i různé rostlinné čaje, nejlépe neslazené, nebo zeleninové a ovocné šťávy.

7. Pečlivě žvýkejte!

Čím lépe rozžvýkáte svoji potravu, tím lépe bude vaše střevo trávit a vstřebávat živiny. Když žvýkáme, zvyšujeme tím plochu potravy a naše sliny i trávicí enzymy potravu lépe štěpí. Každý kousek potravy by měl být dobře rozžvýkaný a s potěšením – malá změna, která má velký dopad!

8. Nestresujte se

Se silným, byť krátkodobým stresem se se tělo jaksi vyrovná, ale velmi nepříznivě působí stresy, byť mírnější, ale o to vleklejší, jak na trávení, tak na celý organismus. Stres totiž spouští tvorbu látek a procesů, které způsobují, že člověk všeobecně chátrá a posléze i ochoří a taky rychleji stárne. Naučte se meditovat. Meditace má výborný vliv na schopnost zvládat zátěžové situace v životě.

9. A my za Medaprex doporučujeme i doplněk stravy DETOX  ANNA BRANDEJS

Ten obsahuje 9 extraktů z bylin na podporu optimálního fungování celého trávicího systému, včetně žaludku, jater a střev. Obsahuje známé extrakty z bylin jako jsou máta, fenykl, zázvor a lékořice, ale i méně známé, například extrakt z pampelišky lékařské, lopuchu, řešetláku, červeného jetelu a kočičího drápu. Účinky bylinek se jeví jako mírné, nenásilné a staletími bylo pozorováno, že tyto bylinky jsou dobrou volbou pro detoxikaci a posílení trávicího systému.

Detox ANNA BRANDEJS Detox ANNA BRANDEJS Abyste získali maximum benefitů z výživových doplňků i zdravé stravy, základem je mít dobře fungující trávicí systém od žaludku, přes játra a ledviny až po tlusté střevo. Jedině tak se mohou životně důležité živiny správně vstřebávat do organismu. Detox ANNA BRANDEJS podpoří detoxikaci organismu a stimuluje trávení a vylučování. Světově unikátní složení doplňku stravy navrhla sama pro sebe Anna Brandejs, aby mohla těžit to nejlepší z doplňků stravy, které užívá. 1 050 Kč

S článkem souvisí tyto výrobky:

Detox ANNA BRANDEJS
Abyste získali maximum benefitů z výživových doplňků i zdravé stravy, základem je mít dobře fungující
100% vegan
1 050 Kč
Skladem - ihned posíláme
Starší články:
Pozor na umělá nízkokalorická sladidla!
Doplňky stravy ANNA BRANDEJS10.3.2020

Pozor na umělá nízkokalorická sladidla!

Nezhubnete po nich, naopak pravděpodobně ztloustnete...

Jaké nebezpečí číhá ve vzduchu? Poradíme vám, jak se účinně chránit
Doplňky stravy ANNA BRANDEJS8.3.2020

Jaké nebezpečí číhá ve vzduchu? Poradíme vám, jak se účinně chránit

V posledních dekádách dochází k výraznému znečišťování půdy, vody a vzduchu. To vše má silný vliv nejen na lidské zdraví a kvalitu života, ale i na kůži, její zdraví a vzhled.

Kolagen na vlasy? Ano, díky doplňkům stravy s kolagenem budete mít krásné vlasy
Doplňky stravy ANNA BRANDEJS15.2.2020

Kolagen na vlasy? Ano, díky doplňkům stravy s kolagenem budete mít krásné vlasy

Jednoduchá odpověď zní – ano!

Zácpa, nepříjemná to věc. Jak na ní?
Doplňky stravy ANNA BRANDEJS15.2.2020

Zácpa, nepříjemná to věc. Jak na ní?

Snad neexistuje člověk, který nezná ten velmi nepříjemný pocit, a to po tom, co se několik dní nevyprázdnil, jak sedí na toaletě a snaží se zbavit tvrdé a suché stolice.

Jak na suchou vrásčitou pleť?
Doplňky stravy ANNA BRANDEJS15.2.2020

Jak na suchou vrásčitou pleť?

Hlavně v zimě má sklon pleť vysychat, svědit, pnout a je i náchylnější k tvorbě vrásek.