Jak získat husté obočí?

Jak získat husté obočí?

Obočí je kosmetickým a fashion tématem v posledních letech číslo jedna. Na pomyslném trůně „top obočí“ sedí modelka a herečka Cara Delevigne, následují ji ale i další celebrity jako Lili Collins. Chcete získat obočí, jaké mají tyto hvězdy? Následujte náš manuál.

Zaprvé dejte definitivně sbohem pinzetě a zběsilému vytrhávání. Pro ideální tvar obočí je samozřejmě vhodné tu a tam vytrhnout chloupek, který se objeví mimo přirozenou linii obočí. Co se ale týče zúžování obočí a snahy jeho vytvarování do ideálního oblouku, tady brzděte. Mohli byste také skončit s obočím širokým dva milimetry vzhledu tenké čáry tužkou.

 

Až si budete příště vytrhávat obočí, zkuste trošku ztlumit světlo. Podle odborníků by sice osvětlení mělo být co největší, panuje ale i názor, že za velmi jasného světla máme tendenci obočí vytrhávat až příliš.

 Vazelína

Aby mohly chloupky vyrůstat, musí být v prostředí, které jejich růst podporuje. Pleť musí být dostatečně hydratovaná a vyživená. Tady může pomoci vazelína, která na kůži utváří svého druhu bariéru a napomáhá v ní uzamknout vlhkost, a tím urychluje hojení a obnovu pleti.

O Marilyn Monroe se tvrdilo, že je velkou zastánkyní vazelíny, kterou používala na pleť takřka stále. Už méně se ale hovoří o tom, že v důsledku této své péče skončila nakonec s hustými porostem chloupků na obličeji.

Jak na to? Oblast umyjte a vysušte a nanášejte vazelínu, asi třikrát až čtyřikrát denně.

Speciální sérum

Pokud chcete mít zaručen skutečný výsledek, spolehněte se na denní aplikaci séra jako je Full Lash & Brow. Obsahuje komplex peptidů na podporu růstu obočí, které jej zahušťují a celkově zlepší jeho vzhled. Vedle toho v něm najdete i panthenol a vitamín E, stejně jako výtažek ze sójových bobů a pšenice. Ty společně stimulují obnovu životního cyklu jednotlivých chloupků. Již během dvou týdnů byste měli zaregistrovat rozdíl v množství a zejména síle jednotlivých „brv“.

A co je na Full Lash & Brow nejlepší? Na jednom svém konci má tento zázrak stimulující růst obočí, druhý konec zvládne to samé, akorát s řasami. Při denním používání ráno a večer vám celé balení vydrží na dva měsíce. Ideální je i jako výživa pro řasy zatížené umělými řasami.

Olejíček

Pleťový olej působí na kůži podobně jako vazelína, tedy utváří jemnou bariéru, která zadržuje vlhkost. Protože stimuluje buněčný metabolismus, navyšuje cirkulaci, což má za následek urychlení růstu chloupků. Jaký olej je nejlepší? Sáhnout můžete po téměř jakémkoliv, zkuste třeba olivový, kokosový či jojobový olej, nebo zvolte pleťový olejíček Glow Oil s obsahem konopného, inca, růžového, skořicového, pelargoniového, citronového a grepového oleje! Olejíček nanášejte na obočí každý večer a nechte jej přes noc působit.

Co dělat, když řasy začnou růst

Komplikace se mohou objevit v momentě, kdy obočí začne skutečně dorůstat. Tehdy je třeba nechat pinzetku na pokoji a nechat chloupky volně růst, aby se objevil přirozený tvar obočí. Kompletně vám obočí doroste za zhruba tři až čtyři měsíce a po tuto dobu byste je skutečně neměli vůbec upravovat.

Ano, zpočátku to sice bude vypadat trochu zvláštně, ale držte se myšlenky, jak skvělý look bude vaše obočí mít po závěrečné úpravě. Tu ale nechte určitě na odborníkovi! Jestli se do této finální úpravy vhrnete sami, pak se zaměřte pouze na jednotlivé chloupky, které jsou vzdálené od linie obočí.

S článkem souvisí tyto výrobky:

Pelo Baum Lash Lash
Získejte husté a dlouhé řasy již za čtyři týdny, postará se o to sérum nabité komplexem peptidů, vitamíny
1 270 Kč
Skladem - ihned posíláme
Starší články:
Selen pozitivně působí nejen na štítnou žlázu. Ulevit může také při chronickém astmatu
Zdravý život16.6.2017

Selen pozitivně působí nejen na štítnou žlázu. Ulevit může také při chronickém astmatu

Tento stopový prvek se přirozeně nachází v půdě, jistých typech potravin a v malém množství dokonce i ve vodě. Pro lidské tělo je jeho dostatečné množství nezbytné!

Minerální či chemická ochrana před UV zářením? Přečtěte si PRO a PROTI
Zdravý život14.6.2017

Minerální či chemická ochrana před UV zářením? Přečtěte si PRO a PROTI

Chránit se před slunečním zářením je povinnost, bez ohledu na počasí. Zdaleka totiž nejde „jen“ o estetické záležitosti jako jsou vrásky, jemné linky a nadměrná pigmentace. Nedostatečná ochrana před ultrafialovým zářením může vyústit i v rakovinu kůže a dokonce její nejagresivnější formu, melanom.

Glukosamin může ulevit při bolestech kloubů, zlepšuje i špatné trávení
Zdravý život5.6.2017

Glukosamin může ulevit při bolestech kloubů, zlepšuje i špatné trávení

Glukosamin je přirozenou složkou kloubních chrupavek. Tvoří jejřetězce propojených cukrů a proteinů. Zvlhčuje klouby a napomáhá tělu tlumit nárazy, umožňuje také bezbolestný pohyb kloubů, kostí a svalů.

Bojujte proti stresu a ještě před létem zrelaxujte. Na dovolené se vám to bude hodit!
Zdravý život27.5.2017

Bojujte proti stresu a ještě před létem zrelaxujte. Na dovolené se vám to bude hodit!

Deadliny, termíny, prázdniny… Jedním slovem stres, který dokáže pořádně zadělat na vrásky nejen na čele.

Kompletní list: Těmto látkám byste se v těhotenství měly vyhnout obloukem!
Zdravý život22.5.2017

Kompletní list: Těmto látkám byste se v těhotenství měly vyhnout obloukem!

V těhotenství nestačí se jen vyhýbat plísňovým sýrům, sushi a neužívat některé léky, nebezpečí pro nenarozené miminko číhá i v kosmetických produktech. Čemu byste se tedy po devět měsíců „v očekávání“ (a následující měsíce kojení) vyvarovat, abyste minimalizovaly rizika?