Problémy s erekcí má až polovina mužů. Přečtěte si, jak dosáhnout zlepšení erekce

Problémy s erekcí má až polovina mužů. Přečtěte si, jak dosáhnout zlepšení erekce

Erektilní dysfunkce, impotence, problémy s erekcí – to vše je jedno označení téhož, neschopnosti dosáhnout sexuálního vrcholu. Podle dostupných dat postihuje každého druhého muže. Zlepšení erekce a její kvality lze naštěstí dosáhnout.

Problémy s erekcí se mohou objevit u mužů jakéhokoliv věku, podle dostupných zdrojů trápí až 50% mužské populace. Muži postižení erektilní dysfunkcí nemohou dosáhnout či udržet erekci během sexu, mezi další symptomy patří snížení libida a vůbec ústup chuti k sexu jako takovému.

Mezi hlavní prostředky, jak zlepšit erekci, patří léky na erekci na předpis, vakuové pumpy, implantáty a chirurgické zákroky. Mnoho mužů se ovšem snaží o zlepšení erekce nejprve na vlastní pěst, kdy užívají léky na erekci bez předpisu či různé tabletky na erekci. Důležité je složení těchto produktů.

Jak zlepšit erekci? Hledejte tyto účinné látky

L-arginin

Aminokyselina L-arginin se přirozeně vyskytuje v těle, kde napomáhá produkci oxidu dusnatého. Jeho přítomnost je pro kvalitu erekce nezbytná. Uvolňuje a rozšiřuje krevní cévy, což napomáhá dosažení erekce a celkovému zkvalitnění sexuálního života.

Jeho účinek potvrzuje tato studie zaměřená na muže trpící poruchou erekce, podle níž došlo ke zlepšení stavu u 31% procent respondentů užívajících denně L-arginin.

Další studie se zabývala vlivem užívaného L-argininu společně se silným antioxidantem pycnogenolem. Ke zlepšení kvality sexuálního života po dvou měsících jejich užívání došlo u 80% respondentů, po třech měsících se stav zlepšil u 92% dotazovaných.

Rhodiola rosea (rozchodnice růžová)

Extrakt z rozchodnice růžové podle této studie může pomoci v případě problémů s erekcí. 26 z 35 mužů v této studii po tříměsíční kůře užívání rozchodnice popsalo zlepšení kvality sexuálního života.

Rhodiola pozitivně ovlivňuje nervovou soustavu, podporuje ale i srdce a celou kardiovaskulární soustavu, zlepšuje okysličení těla. Stimuluje taktéž fyzický výkon a snižuje pocity vyčerpání a únavy. To vše se může na kvalitě sexuálního života a libidu pozitivně podepsat.

Výtažek z rozchodnice růžové obsahuje vedle dalších přírodní extraktů doplněk stravy LIFE ENERGY by Brandeis Clinic, který napomáhá snížit únavu, doplnit energii a také navyšuje odolnost organismu vůči stresu.

Panax ginseng (panax ženšen)

Panax ženšenu se někdy přezdívá přírodní Viagra. Účinnost tohoto korejského červeného ženšenu ve vztahu ke kvalitě erekce potvrzuje tato souhrnná studie.

To, jak na zlepšení erekce červený ženšen působí, vědci dosud neobjasnili. Jasné ale je, že vliv mají unikátní saponiny ginsenosidy obsažené v ženšenu, které kvalitu erekce ovlivňují na buněčné úrovni.

Nejlépe výtažek z červeného ženšenu působí na muže s vyšším obsahem krevních lipidů.

Ženšen v organismu působí protizánětlivě, zlepšuje fungování plic a krevní oběh, čímž může pozitivní ovlivnit i stav jiných zdravotních komplikací. Obojí nicméně může snížit symptomy erektilní dysfunkce.

DHEA

Za zkratkou DHEA se skrývá složitý název dehydroepiandrosteron. Tento hormon produkují svojí aktivitou nadledvinky a v těle se může přeměňovat jak na estrogen, tak na testosteron. Pro doplňky stravy se pak získává z jamů a sóji.

Muži trpící impotencí mívají obvykle právě DHEA nízkou hladinu, přičemž podávání DHEA po dobu šesti měsíců může podle této provedené studie mužům pomoci dosáhnout a udržet erekci.

Zinek

Také nedostatek zinku může mít na kvalitu erekce vliv, pro její zlepšení je proto vhodné navýšit jeho příjem, ať už stravou nebo užíváním potravinových doplňků. Přítomnost zinku v organismu má totiž přímý vliv na hladinu testosteronu, která se v případě jeho nedostatku může snížit až o 75%.

Dostatek mužského pohlavního hormonu testosteronu má vliv na libido, erekci i její kvalitu. Zinek nicméně sexuální život ovlivňuje i jiným mechanismem – při jeho nedostatku se zhoršuje čich. Ten je podle této studie jedním z hlavních smyslů, které navozují sexuální vzrušení, zejména pak u mladých mužů. Pokud tento smysl nefunguje tak, jak má, může dojít ke snížení vzrušivosti a libida a s tím souvisejícímu zhoršení erekce.

Získejte všechny hlavní vitamíny a minerály, které organismus pro své správné fungování potřebuje, v jediném doplňku stravy VIT-A-MIN by Brandeis Clinic.

Problémy s erekcí a životní styl

Také životní styl má na kvalitu erekce a sexuální zdraví nezanedbatelný vliv. Neschopnost dosáhnout erekce obvykle pramení z nedostatečného zásobení genitálu krví. Zlepšit cirkulaci krve v těle může například:

  • Pravidelná fyzická aktivita
  • Normální krevní tlak
  • Zdravá a vyvážená strava
  • Normální tělesná váha
  • Omezení užívání alkoholu a cigaret

Zlepšení erekce díky zdravé stravě?

Jak souvisí zdravý a vyvážený jídelníček a sexuální život? Velmi! Konzumace zdravých potravin snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění způsobených vysokým cholesterolem, vysokým krevním cukrem, vysokou hladinou triglyceridů nebo nadváhou. Erektilní dysfunkce je problémem úzce souvisejícím s cirkulací krve. Udržení oběhové soustavy zdravé je tedy základním a nejjednodušším krokem, jak zlepšit erekci.

Zaměřit byste se proto měli na konzumaci čerstvé zeleniny a ovoce, tučných mořských ryb, kvalitních rostlinných olejů jako je olivový olej, semínek a ořechů a celozrnných produktů, které jsou zdrojem cenných živin a "zdravých tuků", jež napomáhají chránit kardiovaskulární soustavu. Pro zdraví srdce je naopak vhodné omezit tučná a přesolená jídla, uzeniny, pečivo a další produkty z bílé mouky.

Dobrá zpráva je, že do této stravé stravy středomořského typu patří i kvalitní víno, které byste si měli dopřávat pravidelně v malém množství kvůli obsahu polyfenolu resveratrolu. Tento přírodní antioxidant působí blahodárně na srdce i cévy. 

Starší články:
Problémy s erekcí jsou sice častý problém, prevencí se jich ale lze vyvarovat
Zaměřeno na muže23.5.2017

Problémy s erekcí jsou sice častý problém, prevencí se jich ale lze vyvarovat

V souvislosti s narůstajícím věkem se erektilní dysfunkce stává stále běžnějším problémem. To naštěstí neznamená, že se jí nelze vyvarovat a ke zlepšení erekce nemůže dojít!

Saw palmetto chrání prostatu a navíc působí proti vypadávání vlasů
Zaměřeno na muže10.3.2017

Saw palmetto chrání prostatu a navíc působí proti vypadávání vlasů

Pozitivní účinky saw palmetto jsou známy již po staletí, coby léčivo jej využívali třeba američtí indiáni na jihovýchodě současných Spojených států amerických. Na počátku 20. století začal bobule saw palmetto využívat i „bílý muž“, a to pro léčbu problémů urinárního traktu a pro zvýšení tvorby spermatu.

Benigní hyperplazie prostaty se týká devíti z deseti mužů
Zaměřeno na muže27.1.2017

Benigní hyperplazie prostaty se týká devíti z deseti mužů

Benigní hyperplazie prostaty je jednoduše řečeno zvětšení prostaty. Jak vzniká a lze tomuto onemocnění předcházet?

Rozhovor Filip Jankovič: Jeho osobní tipy a triky, jak se cítit a vypadat skvěle
Zaměřeno na muže18.3.2015

Rozhovor Filip Jankovič: Jeho osobní tipy a triky, jak se cítit a vypadat skvěle

Filipa Jankoviče všichni známe – osobitý, trendy, všestranný umělec, zejména tanečník a choreograf, který nedávno oslavil své kulaté jubileum, třicátiny. Ač tento úspěšný showman na “třicítku” na krku vůbec nevypadá, a ani mu jeho věk nikdo nevěří, sám se narůstajících let nebojí. Právě naopak, cítí se a vypadá skvěle! Už mu to ale nemusíme závidět, protože nám prozradil pár svých osobních triků.

Péče o pleť a tělo pro muže
Zaměřeno na muže11.6.2012

Péče o pleť a tělo pro muže

Již dávno neplatí tvrzení, že správný chlap musí smrdět. Dnešní muž by se o svou hygienu, péči o pleť a tělo měl starat bez ostychu. Drogerie nabízejí pestrý sortiment kosmetických přípravků pro muže, a proto doufejme, že již většina mužů má při nejmenším svůj pánský sprchový gel, antiperspirant a pleťový krém. Avšak u mytí, prevence pocení a základní péče o pleť to nekončí.